Curren Romania

Care sunt tipurile de mecanisme de ceas

Ceasurile mecanice sunt cele mai vechi, fiecare dintre noi avand pe undeva prin casa unul, de pe vremea bunicilor, care functionau doar prin intoarcerea unei cheite. Un astfel de ceas e format din roti dintate, pinioane, parghii, arcuri, came, suruburi, precum si multe alte elemente similare, care iti vor aminti de atelierele vechi ale ceasornicarilor de pe vremuri. Tinand cont de felul in care arcul principal este tensionat (acesta fiind sursa sa de energie), un ceas mecanic poate sa fie cu intoarcere automata sau manuala. In cazul ceasurilor manuale, arcul se tensioneaza prin rotirea manuala a coronitei ceasului. In schimb, un ceas de mana Curren automatic dispune de un arc care se poate arma multumita miscarilor pe care le face bratul purtatorului de-a lungul zilei.

Ceasurile automatice sunt similare cu ceasurile mecanice, doar ca acestea nu mai au nevoie sa le intorci manual, din cand in cand, ca in cazul celor mecanice. In general, acestea au un rotor, care are forma unui evantai, ce se antreneaza tinand cont de miscarile mainii tale, ceea ce va produce energia care este necesara pentru a face ceasul sa functioneze normal.

a366773a150c0c98bb5e9145412bce7e

Avand in vedere toate aceste aspecte, poti sa-ti alegi un ceas de mana bun foarte usor acum, fara sa mai fie cazul de a cumpara un produs care sa nu te multumeasca peste ani.